söndag 19 mars 2017

Av längtan till dig - Bär vitt för alla föräldrar som mist sitt barn

... idag är en viktig dag. Den 20 mars. 

Varje dag dör ett barn innan de ens har föds. Varje dag dör en stor del av en familj som aldrig kommer bli hel.. 

Sedan 1980-talet har siffrorna tyvärr sett likadana ut. 450 barn dör i magen efter v 22... jag tror, om vi pratar om de, om mödravården lyfter minskad fosterrörelse så tror jag att siffran kan se väldigt annorlunda ut. Om vi bara är medvetna. 
Om vi bara får informationen. 
Men man vill inte skrämma föräldrarna. Man vill inte lyfta de mitt i all lycka och förväntan.. 
Men det gör mig arg, för det innebär att dom sätter en stämpel, att de vi gott igenom är skamset.. att de är inget vi ska skrämma andra med, eller lyfta för de gör kvinnorna oroliga. 
Ja, hade vi kanske varit mer medvetna hade jag kanske åkt in flera veckor innan. 

Jag önskar jag aldrig behövde bära vitt för alla oss. Alla vi familjer som för evigt kommer sakna en eller flera familjemedlemmar. Som aldrig får chansen att lyfta våra små mot skyn, skratta av lycka och pussa deras små kinder, igen..

Jag önkar vi alla slapp sakna. Jag önskar vi alla slapp längta. Längta efter någon vi aldrig igen kommer få krama. 

Men jag kommer bära vitt idag. För mig själv, för min sambo, för min familj, och för många andra mammor och pappor där ute, för många andra familjer som saknar.. 

Men jag bär också vitt idag för att skapa hopp. Hopp om en ljusare framtid där färre familjer behöver sakna, längta och sörja sina små. För hur vi än vrider och vänder på de skall en förälder aldrig behöva begrava, sakna, längta, sörja sitt barn. Aldrig.. men kan vi göra skillnad. Att kanske bara 400 barn dör nästa år, då ska vi göra de. 
Så bär vitt idag. Skönk en peng till spädbarnsfonden i "Arons vänner" eller någon annan söt liten ängels namn så vi kan göra skillnad. 
Ni som följt vår resa vet vad vi gått igenom, de skall ingen förälder behöva göra.. 

Jag har lyckats tjäna ihop 89:- på 1,5 månad bara för att ni läser och delar min blogg.
Jag har haft 105000 sidvisningar sedan jag börja skriva om vår resa i Januari och vår saknad av Knoddis. Dom pengarna jag tjänar på min blogg kommer för alltid gå till spädbarnsfonden i "Arons vänner" namn. 

Så idag Knoddis, idag ska jag och pappa bära vitt. Vitt för att vi inte önskar någon annan skall behöva gå igenom detta, för alla föräldrar som sörjer, för alla syskon,
Mormor och morfar, farmor och farfar, kusiner och gudföräldrar. För alla som hade en förväntan, en längtan efter dig men som sen fick en stor sorg och ilska, en saknad som för evigt kommer göra ont.. i oss alla. 

Du är så saknad min son. Varje dag är du i mina tankar och mamma önskar allt var så annorlunda.. jag önskar jag fick pussa din kind.. bara en gång till. 


20 mars 2017 - bär vitt 


Hjärtat du fick av din gudmor Nannis på din babyshower. Strumporna du hade på dig i ett dygn som vi sen tog för att bevara din doft. Dom doftar fortfarande du.. 

Alla gåvor dina vänner skänkt dig..  


Vår minneshörna för dig.. 


Dom första bilderna på dig och dina avtryck från BB.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar